5. Избираме екстрактор които е с размер на стеблото 1-2 мм по-малък от отвора в който е навит скъсаният елемент. Ако се притесняваме, че няма да успеем да пробием отвора точно в средата, може да изберем и по-малък размер екстрактор, но колкото по-голям е екстрактора, толкова по-голямо усилие може да понесе.
6. Измерваме диаметъра на екстрактора в средата на работната част.
7. Избираме свредло за метал с максимално близък до измерения в предходната стъпка размер.
8. Пробиваме отвора с избраното свредло до дълбочина поне две трети от дължината на работната част на екстрактора. НЕ използваме смазка при пробиването на отвора, като изваждаме по-често свредлото за да почистим стружките. Правим това, за да избегнем затягането и счупването на свредлото, поради липсата на смазка. Не смазваме за да предотвратим приплъзване на екстрактора в отвора.
9. Захващаме екстрактора с двураменен върток. Екстрактора може да се захване и с гаечен или раздвижен ключ, но при развиването на елемента, трябва да се внимава оста на екстрактора да съвпада с оста на отвора.
10. Поставяме върха на екстрактора в отвора и като умерено натискаме към детайла завъртаме по посоката на развиване на скъсаният елемент.